Dana Nalbaru

 

 

Dana Nalbaru este cunoscuta cantareata si compozitoare, care in anii  2000 – 2003 s-a bucurat de o mare apreciere a publicului, ca solista a formatiei HI-Q. In acei ani, Dana, Mihai si Florin au lansat noua clipuri video de succes si trei albume foarte premiate. Popularitatea celor trei le-a adus multe turnee in tara sau strainatate si o mediatizare puternica.

In 2000, Dana debuteaza ca prezentatoare TV in cadrul emisiunii Trupa de pe 2, difuzata de TVR 2. La scurt timp dupa aceea, lanseaza la Antena 1 emisiunea Totul va fi bine alaturi de colegii din trupa HI – Q, unde cunoaste ani de zile un mare succes la public.

In 2003, aspirațiile muzicale ale Danei Nalbaru au facut-o insa sa decida sa paraseasca HI-Q si sa inceapa propria ei cariera solo, in timp ce inca mai gazduia  alte spectacole de televiziune.

In 2004 Dana creeaza primul ei album solo, numit Zbor (Fly), dar si marele succes Am nimic fara tine. A urmat albumul Intra in joc, dupa care in 2008, din dorința ei de independența artistica, a rupt legaturile cu casele de discuri si a lansat urmatorul album in varianta online. Parfum era pus la dispoziția publicului prin descarcare digitala gratuita. Apoi, videoclipul pentru piesa Mai e o zi arata adevarata nevoie a Danei de a se exprima liber, nonconformist si autentic in fata publicului. Un al doilea clip, regizat de soțul ei, Dragos Bucur, pentru piesa Tu, a aratat principalul ei motto in viata, care o conduce in toti anii urmatori – iubirea este cea mai importanta, „dragostea vindeca totul“.

Dragostea de mama a facut-o sa se indeparteze si mai tare de lumina reflectoarelor, multi ani, in care a ales sa fie alaturi de cei trei copiii ai ei, Sofia (12 ani), Kadri (3 ani) si Roxana (6 ani). Muzica a continuat sa existe in viata ei concentrand iubirea de mama de aceasta data, in peste 40 de melodii pentru copii, care sunt cerute si ascultate de multi ani de parinti si copii, la radio Itsy Bitsy, singurul radio dedicat acestui target.

In anul 2015, artista a lansat primul sau album de cantece pentru copii, „Bucurii pentru Copii”, care se gaseste in librarii mari si astazi. Proiectul a luat nastere din dorinta de a oferi copiilor o alternativa la ce este pe piata muzicala in acest moment. Toate piesele sunt compuse si interpretate de Dana Nalbaru, iar pe una dintre ele canta si fetita ei, Sofia.

In anii 2016 – 2017, Dana Nalbaru a lansat trei aplicatii cu muzica si povesti pentru copii: „Somn lin”, „Bucurii pentru copii – povesti”, „Bucurii pentru copii – Iarna” si succesul mare la publicul de parinti si copii i-a adus la inceputul anului 2019 trofeul Liderul anului 2018 in muzica pentru copii, la Gala Itsy Bitsy.

In continuarea nevoii de a duce mesajul de iubire mai departe, in anul 2018 Dana Nalbaru decide sa revina in fata publicului si in mod direct, nu doar prin muzica ei si incepe campania Redescopera iubirea. Campania include intalniri cu publicul, unde Dana impartaseste celor prezenti experiente din viata ei, dar si melodii noi, compuse si interpretate de ea, pentru adulti de orice varsta.

Ea a produs deja 4 dintre aceste melodii la Londra si este acum dedicata productiei clipurilor. Dana Nalbaru a sustinut in toti acesti ani numeroase campanii umanitare, astazi fiind foarte apropiata de Asociatia Daruieste Aripi.