Skip to content

Invictus

 

Catalin Olteanu

 

Luptator ranit in Afghanistan in urma exploziei unui dispozitiv exploziv improvizat, intr-o misiune de cercetare. Catalin a fost fata in fata cu 200kg de exploziv.

“Ca șef de cercetare, răspundeam de toată patrula, cum îmi era să vină o soție, fiu, sau părinte să mă tragă la răspundere pentru că soțul, tatăl sau fiul lor nu mai este? Am zis mai bine eu decât toți.”

Cătălin și-a pierdut un ochi, are pierderi de memorie și proteze de titan, dar plutonul său a putut să continue misiunea; a încasat o lovitură pentru camarazii săi, pentru că el a simțit că asta era datoria lui. Iar acum simte că poate mai mult în Invictus România. Vrea să se pregătească, să se antreneze și poate în viitor să-și reprezinte țara așa cum și-a reprezentat-o în Afghanistan atunci când a fost medaliat de către aliați.

 

 

Anna Cristina Geica

 

Studenta la Academia Navala Mircea cel Batran din Constanta si voluntar Invictus de 3 ani.

‘’Imi place mult sa descopar lumea din jurul meu si sa ma bucur de micile lucruri din viata.

De asemenea, am absolvit si liceul militar la Alba Iulia si sunt deja de 5 ani in sistemul de invatamant militar.De ce liceul militar? Pentru ca am vrut sa fac ceva ce nu multi fac.

De ce academia navala? Pentru spiritul de aventura si viata plina de farmec.

De ce voluntar Invictus? Pentru ca am vrut sa aproprii viata civila de cea militara si sa reusesc sa ii inspir pe oamenii din jurul meu sa aspire la mai mult.’’