DESPRE
TED este o gamă de evenimente non-profit, create pentru a împărtăși idei, sub formă de prezentări scurte și de impact (18 minute sau mai puțin). TED a început în 1984 drept o conferință unde Technologia, Entertainmentul și Designul se întâlnesc, iar astăzi acoperă aproape orice topic, de la știință, la business, la probleme globale, evenimentele desfășurându-se în mai mult de 100 de limbi străine, oriunde in lume, pe tot parcursul anului.
Speakeri eDITIA 2022
Pentru cei mai mulți, este cea mai ascultată voce din FM.
Trezește România zi de zi, savurând cafeaua alături de cei care și-au creat reflexul de a-și începe ziua zâmbind cu el, în matinalul de la Radio ZU.
Pentru alte sute de mii, este cel care ne ține în priză la fiecare episod al podcastului Fain & Simplu, ajuns rapid un etalon în online.
Mihai Morar ne dezvăluie însă că ocupația lui de bază este… emoția. Și nu se ferește să o caute, să o stârnească și să o trăiască sincer.
Un om nonconformist aflat în continuă evoluție și dispus să își dezvăluie atât punctele forte, cât și slăbiciunile, și să ne împărtășească din experiența de viață.
Mihai Morar
Andreea Irimia este un promotor al unui stil de viață activ și sănătos prin mișcare, nutriție, mindset și depășirea limitelor, și crează conținut în această direcție pe platforma Think Healthy (@andreea_thinkhealthy)
Nutriționist și fostă sportivă de performanță, Andreea și-a schimbat complet stilul de viață și se remarcă printr-un proiect inedit prin care promovează mișcarea în toate formele ei, #1month1challenge, menit să schimbe felul în care privim beneficiile asupra corpului și a mintii.
"Cred că trebuie sa ne întoarcem și să analizăm nevoia noastră primară de mișcare și sa găsim formele cele mai potrivite pentru fiecare dintre noi, prin trial & error. Beneficiile fizice, dar, mai ales, cele mentale și emoționale, sunt incontestabile.
Andreea Irimia
Fost sportiv de performanță, practicant de rugby, acum alergător de maratoane și ultramaratoane în scaunul rulant, toate dedicate unor cauze sociale.
Din 2010 lucrez în telecomunicații și îmi place adrenalina, am sărit cu parașuta, am zburat cu parapanta, copilot la raliu.
Îmi place să ies din zona de confort ca să îmi descopăr limitele.
BNI Cluj.
George Balta
Mihaela Sava, cunoscută și sub numele de Prăjiturela este creator de conținut online, culinar și de lifestyle de 10 ani. Este absolventă a Facultății de Limbi Străine și a făcut o parte din studii la Budapesta. Aceea a fost si perioada în care și-a deschis orizonturile spre alte culturi și a devenit pasionată de gastronomia internațională.
Este brand-ambasador pentru Carrefour România, Neff, Tazz și colaborează cu zeci de branduri atât din sfera culinară, cât și cea de beauty, fashion, bancară sau auto.
Pe canalele sale de comunicare promovează un stil de viață echilibrat, cu atenție la igiena mentală, mediul înconjurător și grija pentru animale
Mihaela Sava
Bogdan Ota este un nume de referinta in industria muzicala contemporana, fiind unul dintre putinii pianisti care au avut o evolutie spectaculoasa in ultimii ani. In 2003 a absolvit magna cum laude Universitatea Nationala de Arte “George Enescu” din Iasi, Romania.
Mai tarziu, in 2011, lui Bogdan i-a fost recunoscut si apreciat talentul in cadrul emisiunii “Norvegienii au talent” unde a obtinut succesul de a fi clasat intre finalistii popularului show de televiziune. Popularitatea castigata atunci i-a asigurat un contract cu Sony Music/ Day 1 Entertainment.
In 2015 Bogdan a decis sa se mute in Statele Unite si de atunci performeaza si preda pe tot intinsul Americii.
Bogdan Ota
Virgil Stănescu
Președinte Executiv, Sports HUB
Director Executiv CEO Clubs Romania
Virgil este în prezent director executiv al CEOs Clubs România și președinte Sports HUB. A fost timp de zece ani căpitanul echipei Naționale a României și a fost de cinci ori desemnat drept cel mai bun jucător de baschet român.
Cu o carieră impresionantă, Virgil a jucat baschet la cel mai înalt nivel din Europa, cu apariții în Euroliga, Euro Cup și EuroChallenge. După cariera sa sportivă, a rămas implicat in baschet, preluând rolul de președinte al echipei Steaua CSM EximBank și a fost de asemenea ales vicepreședinte al Federației Române de Baschet.
Este absolvent al Universității din Alabama de Sud, unde a fost recent indus în “Hall of Fame-ul" universitatii. Virgil deține un masterat în integrare economică europeană de la Universitatea de Arte și Științe „Gheorghe Cristea”, un masterat în Leadership și Management de la Universitatea Northumbria (Marea Britanie) și o diplomă de coaching de la Școala Națională de Coaching „ANS”.
Virgil Stănescu
Cand spui Shadi Hassan te gandesti la:
- Peste 3.000 de ședințe de coaching unu la unu ,80% dintre ele cu antreprenori
- Ultramaraton de 100km, 16 ore in 3 zile diferite
- Intalnire cu moartea de 3 ori:
- In fata unui pluton de militari care cautau inamici
- In genunchi in praf,alaturi de alti 5000 de barbati,in fata unui tanc de 16 tone
- Accident cu coma de gradul 2 si 2% sanse de viata.
“Știu ce înseamnă să nu ai încredere în tine, pentru că după revenirea din accident am experimentat un sindrom post traumatic care mi-a adus în câmpul conștient toate cele de mai sus și neurologul meu mi-a pus un diagnostic pe care am refuzat să-l accept. Totuși, a durat ani până când să pot crede din nou în capacitățile, atenția și memoria mea.
Si totusi,am reusit. Din 2016 ghidez oamenii ca si coach certificat și am avut șansa să lucrez în peste 3.000 de sesiuni 1 la 1 cu antreprenori care conduc afaceri mici și mijlocii din cele mai variate (mobilier personalizat, imobiliare, turism, facility services, online marketing, servicii funerare, gym, vending, parenting, producție, distribuție).
Misiunea mea este să ajut oamenii să accelereze spre rezultate, ghidându-i in a găsi claritate și in a depasi blocajele care-i incetinesc. Practic cream împreună Momente care sunt Game Changer pentru viețile și business-urile lor.
Pentru că pot. Și eu, și ei.
Și tu.”
Shadi Hassan
Irina Gașpar este om de media și de comunicare de mulți ani. A început să lucreze în radio din plăcere, iar acum continuă să fie o pasiune, deși timpul și experiența i-au profesionalizat această activitate.
"Nimeni nu ne ține în lanțuri să facem ceva ce nu ne place sau nu ni se potrivește. Este alegerea fiecăruia dintre noi să fie bucuros sau nu. Dar alegerea nu e un noroc, ci muncă și acțiune."
A lucrat mulți ani în televiziune, precum și în domeniul de comunicare, inclusiv la nivel internațional. De asemenea, în mod constant este implicată în activități sportive dedicate copiilor și femeilor.
Irina Gaşpar
Regizor recunoscut international, Tedy Necula ajuta brandurile să transmită emoții și să crească, cu puterea strategiilor de conținut video inspirațional. Împreună cu agenția lui, a produs content video inspirațional pentru cele mai mari branduri, dar si cele mai inovatoare startupuri.
Primul lui film, Coborâm la prima, rulează pe Netflix.
‘’Stiu ca oamenii au nevoie de inspiratie, ca sa isi gaseasca modelul, in propria oglinda.
Povestea mea de viață a inspirat publicul, prin urmare susțin discursuri motivaționale în evenimente, si companii.’’
Tedy Necula
Cristian Moldovan este antreprenor și business mentor, fondatorul Perspective Mastermind pentru antreprenori in zona serviciilor digitale.
Când vine vorba de potential, atingerea obiectivelor și depășirea problemelor majore, Cristian este un pragmatist romantic, având o puternica abilitate de a aduce claritate și creiona drumul optim spre rezultate, descompunând procesele complexe în pași simpli și cu entuziasm.
Cristian a dezvoltat o pasiune pentru modul in care oamenii învață, iau decizii și acționează. De peste 15 ani lucrează cu echipe si antreprenori, ajutându-i să iși depășească obiectivele personale și de business. După ani de practica și cercetare a descoperit că principalul motiv pentru care echipele nu performează este existența conflictelor interpersonale.
De atunci a ales să se concentreze pe a ajuta antreprenori și mentori de pe 4 continente să folosească cu succes tehnici de comunicare ce se bazează pe înțelegerea nevoilor umane, empatie și transformarea conflictelor, pentru dezvoltarea afacerilor și echipelor lor.
Împreună cu soția lui, Anca, a demarat înființarea unei fundații care își propune să susțină accesul la educația financiară, emoțională și pentru oportunitate pentru copiii și adolescenții din medii mai puțin dezvoltate și este în continuă căutare de entuziaști care doresc să susțină sau să se implice în acest proiect.
A fondat și contribuit la conducerea unor organizații precum Cercetașii României, JCI - Junior Chamber International Cluj, BNI Cluj.
Cristian Moldovan
Rares Bagyo și-a dat demisia din investment banking ca să se poată focusa misiunii de a schimba modul în care noi interacționăm cu banii.
După 11 ani în domeniul financiar, precum investment banking, bugetare corporate și finanțe în startup-uri, a decis să iasă din domeniul corporate ca să își poată dedica 110% din energie și resurse să ajute oamenii să își păstreze sau crească prosperitatea în aceste timpuri tulburi de inflație mare, piețe financiare volatile și instabilitate economică. Rareș a fondat Baraca Economics, o companie cu focus in educație financiară și a format Budget Like a Pro și Wealth Masterclass.
Dar misiunea lui nu se limitează doar la adulți. Rareș crede că cel mai puternic impact se poate face în rândul adolescenților. “Vrem ca societatea noastră să aibă posibilitatea și expunerea la educație financiară încă din liceu. Sau chiar mai devreme. Din păcate nu este foarte mult progres în învățământul formal. Așadar, trebuie să facem ceva. Proiectul este un work-in-progress”.
El este stabilit în Copenhaga de 8 ani și este cercetaș Român activ în comunitatea Daneză.
Rares Bagyo
speakerii editiilor trecute
Andreea Stănescu este Manager General al LSEG (London Stock Exchange Group) România și Service Excellence Director în cadrul Infrastructure and Cloud Group Technology. Este un lider cu peste 25 de ani de experiență în management. Andreea a lucrat în companii precum Vodafone România, Americel Brazilia, Stefanini România și este, de asemenea, antreprenor, fiind unul dintre partenerii fondatori ai Optima Solutions.
La fel de important, Andreea este mamă.
Îi place să lucreze cât mai aproape cu oamenii din jurul ei. Crede cu tărie în puterea de a schimba lumea în pași mici, făcând asta în special prin intermediul oamenilor.
Leader cu peste 25 de ani de experiență în management, antreprenor, Manager General, Director și, nu în ultimul rând, mamă. Acestea nu sunt rolurile a cinci femei diferite, ci ale Andreei Stănescu, o femeie puternică și cu viziune, careia îi place să lucreze cât mai îndeaproape cu oamenii din jurul ei și crede cu tăria în puterea de a schimba lumea cu pași mici.
Andreea Stănescu
Elena Lasconi s-a născut în Hațeg, într-o familie de oameni simpli. De profesie economist, Elena Lasconi și-a construit cariera în domeniul jurnalismului: a lucrat aproape 25 de ani la PRO TV ca reporter, realizator și moderator TV, producător, corespondent de război, prezentator, trainer, dar și sales manager (2004-2005).
Consideră că jurnalismul este o meserie binecuvântată pentru că în decursul timpului, prin știrile și reportajele sale, a reușit să schimbe vieți.
În septembrie, 2020, a candidat la primăria Campulung Muscel din partea USR, susținută din donații și cu munca voluntarilor. A câștigat cu peste 57% din voturi, fiind prima femeie din istoria localității care reușește acest lucru.
Acum lucrează de dimineața până seara într-o instituție în care mulți erau obișnuiți sa încheie programul de lucru la ora 15. Nu știm cat de populară este pentru asta printre funcționarii primăriei, dar s-ar putea să câștige tot mai mult apreciere localnicilor: aceștia au început să primească răspunsuri și rezolvări la probleme pe care le semnalau încă de acum câțiva ani.
Într-un interviu acordat, Elena Lasconi a spus că principalul motiv pentru care a ales să candieze la primărie a fost pentru a scoate orașul din ani ‘90, acolo unde a rămas blocat.
„Nu vreau să mai fac parte din categoria celor care se iau cu mâinile de cap că «aoleu, cine ne conduce?!“ şi să încerc să fac ceva concret.Eu iubesc Câmpulungul, renunţ la cariera mea pentru a aduce municipiul în secolul XXI şi a schimba viaţa oamenilor in bine. Refuz să mai fac parte din categoria oamenilor care se plâng de cine ne conduce. Vreau şi pot sa fac ceva cu adevărat important şi tocmai de aceea am nevoie de o echipă bună. Dacă voiam sa «bifez» o carieră politică era simplu să iau in calcul europarlamentarele sau alegerile parlamentare. Eu am ales Câmpulung, un oraş fără miză, pentru că iubesc oamenii de aici, tradiţia, istoria. Putem schimba România începând chiar cu un oraş mic, precum Câmpulung. Pentru că aici este un potenţial extraordinar”
Elena Lasconi
Dr. Mihail Pautov este medic specialist în chirurgie generală la Institutul Clinic Fundeni, Secția de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic și asistent de cercetare în cadrul Centrului de Excelență în Medicina Translațională. În același timp, se ocupă de implementarea unor workshop-uri și cursuri destinate chirurgilor din întreaga țară, susținute de dr. Irinel Popescu și una peste alta, este un influencer de succes pe tema educatiei medicale pe Youtube, TikTok, avand peste 145000 de urmăritori doar pe Instagram.
Mihail are 32 de ani și locuiește în București unde își împarte timpul între familie, pasiunile sale, blogging și chirurgie. Și tot ceea ce face, face din dăruire și cu multă pasiune.
Cel mai mult în viață, iubește să fie tatăl unui îngeraș de fată, al Anastasiei. Anastasia este oaza sa de liniște, de energie, de frumos, în care el, chirurgul care ne vindecă și ne salvează, se vindecă la rândul său de răni și întâmplări inevitabile într-o meserie atât de solicitantă și plină de responsabilitate.
Dr. Mihail este nu doar serios, responsabil și plin de dăruire, dar este și un om înțelept care a înțeles cum să ajungă la cei care au nevoie de el. Care a înțeles că adevărata cheie este comunicarea. Și a ales canalele sociale pentru a le explica oamenilor ce înseamnă familia, pasiunea și meseria de chirurg.
Pe paginile sale si in cadrul emisiunii MediCOOL, Dr. Mihail dă sfaturi, poartă discuții despre boli, medicină și viață, iar oamenii îl urmăresc într-un număr foarte mare. Și au încredere în el.
Cât despre reușite și sfaturi, Dr. Mihail crede că toți ar trebui să ne orientăm toate puterile pentru a fi noi înșine. Toate celelalte roluri au fost deja ocupate. Din poziția asta, orice altă decizie este un proces unic și nu poate fi sfătuit.
Dr. Mihail Pautov
Adrian a absolvit Universitatea Politehnică din Timișoara și este fondatorul asociației Student Sport, în cadrul căreia a dezvoltat un sistem al sportului universitar, cuprinzând 80.000 de studenți în 8 ramuri sportive.
În 2015 a inițiat proiectul de țară Universiada 2021 și a fost laureat al revistei Forbes, 30 sub 30, iar între 2016 și 2017 a fost consilier al Ministrului Tineretului și Sportului, urmând că în 2017 să pună bazele Institului Sportiv Român, al cărui Președinte este până în prezent.
În 2018 a organizat Primul Forum dedicat Sportului Românesc la care au fost prezenți 75 de speakeri din 35 de țări și 350 de participanți.
Adrian Socaciu
În munca ei, Raluca face mereu referire la o tradiție japoneză a cărei filosofie îi place extrem de mult. Se numește „yin kintsugi” și este modul prin care ceramica este reparată folosind un mix de aur și metale prețioase. Este un proces extrem de interesant nu numai pentru că recunoaște istoria și valoarea intrinsecă a unui obiect, dar și pentru că încorporează reparația și o transformă în ceva ce merită scos la iveală. Însă, pentru ea, valența cea mai importantă a acestei tradiții japoneze este faptul că obiectul ajunge să fie, la final, mai valoros decât a fost inițial.
Același proces este valabil și pentru terapie și formele de autocunoaștere validate științific: pot să unifice ceva ce a fost scindat, să adauge valoare și să creeze din nou unitate. În plus, nevoia bazală de conectare și de siguranță emoțională în relație cu cei din jurul nostru o îndreaptă către o abordare puternic centrată pe relațiile interumane și pe valorificarea și valorizarea momentelor de suferință ca fiind momente de creștere și transformare.
Din punct de vedere a pregătirii și a experienței profesionale, Raluca Anton este formată în terapie cognitiv-comportamentală, respectiv cea mai bine fundamentată științific formă de intervenție psihoterapeutică și este terapeut relațional certificat la nivel internațional, dar are și o serie de alte cursuri in psihoterapie transgenerațională și abordări focalizate pe experiența somatică în cadrul trăirilor emoționale.
Raluca Anton
Laura Savu, este fondatoarea proiectului Women Rally, prin care își propune să incurejeze doamnele și domnișoarele în a avea mai multă încredere în abilitățile lor la volanul propriei mașini în traficul de zi cu zi, în a-și testa și depăși limitele într-un cadru sigur și organizat.
Medic stomatolog de profesie și pasionată de motorsport, încă din copilărie a practicat kartingul de performanță. A participat apoi la numeroase concursuri de automobilism locale și regionale, clasându-se de fiecare dată pe podium. A organizat alături de soțul ei 9 ani la rând Raliul Clujului, etapă de Campionat Național.
În prezent îi susține, de pe margine, pe cei doi copii, Luca și Vlad, care practică kartingul de perfomanță la nivel internațional.
Laura Savu
Mihaela Brailescu este nutriționistă, coach de sănătate și speaker educațional cu o viziune holistică asupra sănătății. Este una dintre vocile importante în domeniul educației hormonale, sexuale și menstruale ce contribuie la alfabetizarea corporală a femeilor și adolescentelor din România.
Prin programele sale Mihaela oferă educație terapeutică nutrițională și soluții integrative pentru afecțiuni intime, fertilitate naturală, dezechilibre hormonale sau probleme menstruale pentru femei de toate vârstele.
O găsești pe www.mihaelabrailescu.ro și pe pagină de Instagram @mihaela.brailescu
Mihaela Brăilescu
Irina Gașpar este om de media și de comunicare de mulți ani. A început să lucreze în radio din plăcere, iar acum continuă să fie o pasiune, deși timpul și experiența i-au profesionalizat această activitate.
"Nimeni nu ne ține în lanțuri să facem ceva ce nu ne place sau nu ni se potrivește. Este alegerea fiecăruia dintre noi să fie bucuros sau nu. Dar alegerea nu e un noroc, ci muncă și acțiune."
A lucrat mulți ani în televiziune, precum și în domeniul de comunicare, inclusiv la nivel internațional. De asemenea, în mod constant este implicată în activități sportive dedicate copiilor și femeilor.
Irina Gaşpar
Fa parte din echipa TEDxEroilor
Suntem in cautarea unor oameni proactivi, cu dorinta de a isi depasii limitele si atitudine pozitiva pentru a creiona o experienta de neuitat pentru oricine trece pragul TEDxEroilor . Pentru asta avem nevoie de o echipa puternica si motivata.
Alege ce ti se potriveste cel mai bine
THE SMILE PROVIDER
Tu vei fi cel care va facilita accesul participantilor la eveniment prin verificarea biletelor la standul de la intrare. Tu vei primi si vei da mai departe informatii referitoare la desfasurarea activitatilor sau a programului.
The Logistics Hero
Pe langa inspiratie si motivatie, TEDxEroilor presupune si necesitatea manevrarii multiplelor resurse fizice. Mobila, decoratiuni, echipament sau diverse accesorii. Adevaratii eroi nu doar ca stiu unde se afla toate aceste obiecte in permanenta, ci se si ocupa de mutatul si instalarea lor.
The TED Enthusiast
Daca esti pasionat de formatul evenimentelor TEDx, aici este locul tau. Avem nevoie de un grup de voluntari care sa se asigure ca totul merge ca la carte in sala principala. De asemenea, va trebui sa refuzam intr-un mod politicos, intrarea sau iesirea participantilor din sala in timpul discursurilor.