Skip to content

De la viziune la acțiune: De vorbă cu LSEG România (London Stock Exchange Group).

În luna dedicata femeilor, am ales să vorbim despre unul dintre partenerii nostri LSEG România (London Stock Exchange Group). O companie care pune mult accent pe diversitate, încurajează și susține promovarea femeilor in tech, și nu numai.

În ultimii 10-15 ani, industria IT din România a cunoscut o creștere semnificativă, iar companii precum London Stock Exchange Group și-au consolidat prezența în țară, înființând centre de dezvoltare software și de servicii. În acest context, am discutat cu Andreea Stănescu, General Manager LSEG, care ne-a împărtășit viziunea companiei pe termen lung dar și planurile legate de susținerea femeilor în domeniul IT.

Technologia este un element central în strategia LSEG și, în prezent, compania este implicată în mai multe proiecte majore, de la redesenarea unor platforme existente la migrarea către Cloud. 

În 2023, compania va continua să creeze echipe independente în București, care vor avea responsabilitatea completă pentru unele dintre aceste proiecte. Compania a investit considerabil în dezvoltarea de soluții tehnologice avansate, cum ar fi tehnologia blockchain și inteligența artificială, pentru a îmbunătăți serviciile oferite clienților săi din industria financiară.

În ceea ce privește femeile din industria IT din România, London Stock Exchange Group le admira pentru abordarea curajoasă și pentru faptul că își croiesc drum prin competențele proprii la toate nivelurile din IT, atât in management, cât și în domenii foarte specializate. Ne-am întrebat care este împărțirea femei/bărbați în companie?

În acest moment 38% din colegele noastre sunt femei. Procentul e chiar mai bun în ceea ce privește femeile din echipa de management locală, și încercăm să îmbunătățim aceste cifre de la an la an.” ne-a spus General Manager-ul LSEG.

Am aflat că aceștia sunt foarte atenți la diversitate încă de la recrutare și oferă oportunități unor grupuri și categorii cât mai diverse. Cei de la LSEG încurajează cu tărie femeile în tehnologie prin mai multe inițiative interne și externe. 

În cadrul companiei există o multitudine de inițiative ca parte din comunitatea Women Inspired Network, atât la nivel local cât și la nivel global. Cei de la LSEG susțin diversitatea în toate formele ei “pentru că diferențele dintre noi sunt de fapt atuurile noastre.

În final am aflat ca cei de la LSEG au planuri mari în România cu peste 600 de angajați în București. Aceștia se așteptăm la o crestere accelerată în 2023 și vor continua să susțină și să promoveze femeile în industria IT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *